IndeksCalendarFAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Share | 
 

 Zaczaruję ci świat~ (Riruka)

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość

avatar
Wiedźma
Posty : 7
Data dołączenia : 04/07/2015

PisanieTemat: Zaczaruję ci świat~ (Riruka)   Sro Paź 28, 2015 2:28 pm

Nazwa magii Magią Iluzji

◆ Emerytowany Sprzedawca Farb ◆

Technika umożliwiająca pozorną zmianę otoczenia i wszystkich obiektów się w nim znajdujących. Obejmuje ona obszar o promieniu 15 metrów od miejsca, w którym znajduje się wiedźma. W dodatku Riruka nie może zmienić miejsca w coś, czego nigdy nie widziała, co stanowi pewne ograniczenie. Iluzja stosowana w tej technice wpływa tylko na zmysł wzroku, nie oddziałuje na węch czy dotyk. Można powiedzieć, że jest tylko obrazem, w który wiedźma zwabia swoje ofiary, a który jednak nie wyrządza im krzywdy.
(Trwa 2 posty, przerwa 3 posty)


◇ Pies Baskerville'ów ◇

Kimże byłaby wiedźma bez możliwości zabawiania się ludzkim strachem? W tym celu Riruka wykształciła w sobie zdolność, polegającą na wytwarzaniu czegoś na kształt "uniwersalnej iluzji", którą każdy interpretuje zgodnie z własną podświadomością. Co to oznacza? Otóż iluzja ta przybiera kształt największego i najgłębiej skrywanego lęku osoby, która na nią patrzy. Obraz widziany oczami jednej ofiary nie jest dostrzegalny dla pozostałych, włącznie z samą wiedźmą. "Rozmiar" tej iluzji jest ograniczony (przykładowo nie może objąć całej sceny walki, a paru wojowników), a im dłużej trwa, tym mniejszy się staje.
(Trwa 2 posty, przerwa 4 posty)


◆ Sprawa Tożsamości ◆

Ta technika umożliwia Riruce zmianę własnego wyglądu - oczywiście w pewnych granicach. Są to zmiany dotyczące proporcji ciała, długości włosów, kolorów włosów i oczu. Potrafi też dodawać do swojego wyglądu pewne elementy zwierzęce oraz inne "dodatki" takie jak poświaty i podobne nic nie znaczące ozdobniki. Tak jak Emerytowany Sprzedawca Farb, ta umiejętność tak naprawdę nie zmienia rzeczywistości, a tylko oszukuje wzrok. W dodatku w przeciwieństwie do tamtej techniki działa to tylko na jedną osobę. Wiedźma może to także przenosić na innych, ale na podobnych zasadach, co na samą siebie.
(Na sobie: trwa 5 postów, przerwa 2 posty
Na kimś: trwa 3 posty, 3 posty przerwy)

Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
 
Zaczaruję ci świat~ (Riruka)
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Pokręcony świat Charliego
» Pokemonowe Teorie
» Elinor Podbija Świat!
» Wiecznie problemowy świat- gra Laureline

Permissions in this forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Death City :: Off-top :: Techniki-